Nestle drastično smanjuje šećer?

chocolate-1024x640

Pre nekoliko dana je objavljena vest da će Nestle 2018 kada patentira najnoviji pronalazak, smanjiti količinu šećera u svojim čokoladama za 40%. Njihovi istraživači su pronašli način kako da izmenom strukture šećera, ubrzaju njegovo rastvaranje. Tako će se, tvrde, sa manjom količinom dodatog šećera, obezbediti isti ukus proizvoda. S obzirom da bela čokolada može da sadrži do 60% dodatog šećera, mlečna do 50% a crna čokolada do 40%, onda je ovo izrazito pozitivna vest.

Naravno, sećamo se decenijama duge prevare potplaćenih naučnika u vezi štetnosti dodatog šećera i nadamo se da ovo nije samo marketinški trik. Pozitivnih znakova zaista ima. Ako se osvrnemo na poslovanje ove firme, Nestle kompanija već ranije je počela sa smanjivanjem količine šećere i soli u svojim proizvodima. Ukoliko ovoga puta stvarno značajno smanje količinu dodatog šećera u svojim proizvodima, reći ćemo: “Bravo Nestle!”

Advertisements

Tags: , ,

About zdravlje na dan

Nutricionista koji voli da sije i kuva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: