Kesten kuglice

slika

Sastojci:

Kesten brašno 500g

Slatka pavlaka 250ml

Mleko 1 čaša (od jogurta)

Urme 200g (očišćene)

Crna čokolada 100g

Susam

Mleveni orasi

Priprema:

Slatko pavlaku i mleko zagrejati do ključanja, dodati iseckane urme te pustiti malo da vri. Zatim, štapni mikserom izgnječiti urme do kaše. Potom, u smesu sa urmama, dodati kesten brašno pa na ringli dobro izmešati. Kada se skloni sa ringle u smesu dodati čokoladi (najbolje sa što većim procentom kakaoa). Sve dobro izmešati, da bi se otopila čokolada i sjedinili svi sastojci. Ostavite na hladnom da se stegne.

Ukolik ste nestrpljivi, istog dana možete da kesten poslužite kao krem ili narednog dana da pravite kuglice. Uvaljajte kuglice u susam ako je neko alergičan na orašasto voće. Ako nije, uvaljajte ih mleveni orah.

Uživajte!

Advertisements

Tags: , , , ,

About zdravlje na dan

Nutricionista koji voli da sije i kuva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: