Trešnjin kolač

Kupili ste mnoooogo trešanja, jeli ste vi njih i one vas, a ipak ih je ostalo još.

Ovo je predlog kako da ih potrošite!

SASTOJCI:

Jaja 6 komada

Šećer 6 kašika

Puter 200g

Griz 4 kašike

Mleveni rogač 4 kašike

Slatka pavlaka 250 ml

Crna čokolada 100 g

PRIPREMA

Penasto umutiti puter, žumanca i šećer.

Ovoj smesi naizmenično dodavati griz, ulupana belanca i mleveni rogač.

Kada je sve dobro sjedinjeno, dodati trešnje (bez koštica) te još jednom promešati.

Razliti u vatrostalnu činiju ili podmazani pleh.

Peći na 180°C u prethodno zagrejanoj pećnici oko 45 minuta, zavisi od vašeg aparata.

U šerpici zagrejati slatku pavlaku i u njoj rastopiti čokoladu.

Kada je kolač ispečen, preliti ga glazurom od čokolade i dobro rashladiti.

Uživajte sa kontrolisanom količinom šećera!

Advertisements

Tags: , , ,

About zdravlje na dan

Nutricionista koji voli da sije i kuva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: