Zdravija pita od jabuka

SASTOJCI:
Integralne kore za pitu 1̸2 kg
Jabuke 1 kg
Rogač 200 g
Suvo groždje 100 g
Malteks 1 supena kašika
Cimet 1 kafena kašičica
Muskatni oraščić 1̸2 kafene kašičice
PRELIV:
Ulje 50 ml
Kisela voda 1čaša

PRIPREMA:
Oprane i očišćene jabuke krupno narendati, pomešati sa rogačem i ostalim začinima, dobro promešati.
U zavisnosti od debljine kore, redjati po dve ili tri kore, svaki koru isprskati smešom kisele vode i ulja.
Pripremljenim filom puniti kore i zavijati u roladu.
Pitu slagati u tepsiju i premazati je prelivom.
Peći na 180 ° 30 do 40 minuta.
OPCIJE:
Ako volite kore od heljdinog brašna, morate imati u vidu da one traže više tečnosti. Kada uvijete pitu dobro je premažite prelivom i stavite da odstoji, da bi bila sočnija. Tokom pečenja takodje premažite nekoliko puta pitu.
Umesto suvog groždja stavite bilo koje drugo suvo voće.

Advertisements

Tags: , , , ,

About zdravlje na dan

Nutricionista koji voli da sije i kuva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: